“Pecαh rek0d ke ni?” -Netizεn, Zalif Sidek Dαting Pertama Kali Tαpi..

Walaupun sudah beberapa bulan bertunang, ini merupakan kali pertama Zalif Sidek dan Anis Marzuki keluar dating. Zalif, 36 berkata mereka keluar dating buat kali pertama baru-baru ini apabila Anis menemani Zalif untuk mengambil kur.sus kahwin di Melaka.

“Anis datang dari Kuantan, Pahang untuk temankan saya kerana saya ambil kur.sus perkahwinan di sana”.

“Ini kali pertama kami bertemu muka dan berbual. Sepanjang bertunang, saya tak pernah berhu.bung dengan dia menerusi apa cara pun”.

“Jadi mulanya timbul perasaan kek0k. Terfikir macamana saya nak mulakan perbualan dengan dia. Tapi kami sebenarnya sefahaman,” katanya ketika ditemubual.

Zalif berkata lagi, sambil bertemu dengan bakal isterinya dia, Zalif juga sempat menerangkan situasi sebenarnya kariernya.

“Saya kata pada dia, kalau nak kahwin dengan saya, cara kerja saya begini, k0mitmen saya begitu dan kerja lu.ar kawasan kena tinggal beberapa minggu”.

“Nampaknya Anis okey dan faham kerana dia juga usahawan wanita yang ada pr0duk dan jenama tudung sendiri serta si.buk urus perniagaan”.

“Alhamdulillah, Anis faham kerja saya dan perlahan-lahan saya beritahu jangan ma.rah pula bila saya muat naik gambar dengan pelakon wanita di media s0sial. Dia kata okey asalkan tak mele.bihi bata.san,” tambah Zalif.

Pertunangan Zalif dan Anis adalah atas pilihan keluarga mereka,dikatakan mereka bakal melangsungkan perkahwinan pada Februari tahun depan. Kini mereka sedang si.buk dalam membuat perse.diaan perkahwinan.

“Alhamdulillah, dewan semua dah ada. Perlahan-lahan kami nak cari baju pengantin dan persiapan lain pula. Apapun, saya cadang nak buat majlis secara ringkas saja nanti,” katanya.

Sumber:

[1] Rujukan, hmetro

[2] Gambar Utama, Zalif Sidek (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Zalif Sidek (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *