Dikεcαm Tεrμk Gαra-Gαra Dμkμng Pelakon Wanita, Sεkαli Ini Rεsp0ns Pαdu Zul Ariffin Buat Semua

Siapa sahaja yang tidαk mengenαli her0 terkenαl tanah air, Zul Ariffin. Zul Afriffin atau nama sebenarnya Zulkifli bin Ariffin berumur 35 berasal dari Taiping Perak ini merupakan anak bongsu dari empat adik-beradik.

Tidak ke.de.kut berk0ngsi il.mu merupakan si.kap.nya. Zul Ariffin berkata dia sentiasa bersedia memberi tunjuk ajar dan il.mu buat pelakon baru yang ber.gan.din.gan dengannya.

Namun, menurut Zul Ariffin syαrat utama yang dia letakkan adalah pelakon tersebut harus mem.bu.ang e.g0.

“Penonton dan peminat meletakkan hara.pan be.sar untuk melihat lakonan dan gandingan yang berke.san apabila melihat seseorang pelakon yang diminati tam.pil di ka.ca televisyen. Saya terbuka untuk ber.gan.din.gan dengan sesiapa pun sama ada dia pelakon baharu atau la.ma.

“Malah saya juga tidak ki.sah untuk membantu, mengajar pelakon baharu asalkan mereka mahu belajar, letakkan de.di.ka.si dan bu.ang e.g0 mereka ke tepi,” ujar Zul.

“Penonton percayakan lakonan saya dan bila saya ke.lu.ar di kaca televisyen, mereka meletakkan ha.ra.pan untuk melihat keberkesanan lakonan dan dengan siapa saya be.rgan.din.gan,” tambahnya lagi.

“Bila berlakon, kita tidak boleh ‘f.l.y’ s0.lo. Kalau saya seorang yang memberi, ia tidak akan menjadi. Jadi saya tidak kisah untuk ‘b.a.b.y sit’ pelakon gandingan saya di set penggambaran, walaupun saya tidak di.ba.yar untuk berbuat demikian.

Zul juga ditanyakan tentang ke.ter.ba.ta.san lakonannya pada sidang media Festival Filem Malaysia ke-31 di Hotel Ro.ya.le Chulan The Cur.ve, semalam.

Terdahulu Zul menda.la.mi a.ga.ma bersama Us.taz Ebit Lew.

Menurut Zul, dia akan per.bai.ki li.san.nya ter.le.bih dahulu dan be.ru.sa.ha menjadi in.san yang lebih baik.

“Ramai sudah tanya soalan ini dan apa yang boleh saya katakan, saya akan cuba ja.ga li.san dahulu. Pe.ru.ba.han itu akan berlaku secara perla.han-la.han.

“Bila berlakon, bu.kan saya yang re.quest untuk du.kung he.r0.in saya. Tetapi saya hanya mengikut perjalanan cerita yang ditetapkan.

“Kalau du.kung pun, saya t.ak rasa apa-apa. Te.ra.sa seperti men.du.kung kerusi sahaja,” ujarnya.

Terdahulu, Zul pernah ter.pa.lit dengan g0.sip yang Zul telah men.du.kung seorang he.r0.in dalam sebuah drama sehingga membuatkan namanya menjadi bua.lan hang.at.

Sekadar perkongsian, terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Sinetron Malaya

[2] Gambar Utama, Zul Ariffin (Instagram)

[3] Gambar lain-lain, Zul Ariffin (Instagram)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *