(Video) “Mesti dia terhαru sangat2..” Reaksi Minion Terima Hadiah Motor Dari Ustaz Ebit Buat Ramai Sebαk

Baru-baru ini tulαr dengan gelagat lucu dan comel remaja yang mengenakan maskot Minion di sekitar pantai Teluk Cempedak, Pahang.

Kehadiran Minion periang ini telah menghiburkan mereka yang datang ke sekitar Pantai Teluk Cempedak untuk beriadah.

Namun, disebalik keceriaan remaja lelaki ini yang berusia 19 tahun, remaja ini datang dari Rompin ke Kauntan untuk mencari rezeki dan bantu keluarga.

Dalam pada itu, kisah adik Minion ini turut mendapat perhatian pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew yang murah hati untuk menghadiahkannya sebuah motosikal jenis skuter Ego Avantiz.

Berkongsi pertemuan mereka di laman Facebook, Ustaz Ebit turut bercerita sedikit mengenai remaja ini yang mula bekerja dari 5 petang hingga 12 malam.

Selain itu, Ustaz Ebit turut bercerita mengenai pengalamannya memakai maskot selama satu jam sudah rasa pa.nas dan tidak dapat bernafas.

Ustaz Ebit juga berkongsi video pertemuan mereka berdua menerusi laman TikToknya dan sehingga kini mencecah 2 juta tontonan.

“Hadiahkan Motor Ego Avantiz pada Minion Teluk Cempedak Kuantan yang tulαr di tik tok. Se.bak dengar kisah adik ni. Aksi lucu adik ni mengundang rasa se.bak yang melihatnya di Tik tok.

“Setiap hari mencari rezeki jadi minion dari 5petang sampai 12 malam. Menghiburkan orang lain disana. Saya pernah pakai maskot sejam je dah rasa macam tak bernafas. Pa.nas lagi. Hebat adik ni. Suka tengok anak muda kuat berusaha cari rezeki,” tulisnya.

Menerusi video yang dikongsi juga dapat lihat reaksi remaja tersebut yang terharu dan se.bak dengan pemberian oleh Ustaz Ebit.

Pengunjung yang hadir di sana turut menunjukkan rasa seb4k melihat reaksi adik Minion yang tidak h3nti mengelilingi motosikal tersebut.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet turut seb4k melihat perkongsian tersebut selain tumpang gembira atas hadiah yang diterima remaja tersebut.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Gambar, ebitlewofficialpage

Video, @ustazebitlew, @nrhzrh.adwyah

Leave a Reply

Your email address will not be published.