(Video) Sambut Ulang Tahun Di Mekαh, Dato Awie Luαh Rαsα Syukur

Pada minggu lalu, penyanyi dan vokalis kumpulan lagenda Wings iaitu Datuk Awie telah berangkat ke Tanah Suci Mekah untuk menunaikan umrah.

Datuk Awie bersama – sama sahabatnya yang juga anggota kumpulan Wings ke sana selepas tamαt konsert.

Apa yang istimewanya, Datuk Awie telah menyambut ulang tahun kelahiran yang ke – 54 di Tanah Suci Mekah dan diraikan bersama rakan-rakan.

Perkara tersebut dikongsi oleh Maulana Helmi menerusi hantaran di Facebook miliknya dimana Datuk Awie diraikan dengan sebuah kek hari lahir.

“Sanah Helwah Dato Awie Al Pamalo sempena Hari Lahir yang ke-54 tahun. Didoakan semoga Dato kekal sihat walafiat dan diberkati oleh Allah S.W.T dalam kehidupan Dato di dunia dan di akh4rat,” tulisnya.

Tambahnya, sambutan tersebut diadakan di dataran Masjid Masy’aril Har4m di Muzdalifah bersama jemaah Skymatt Travel yang lain.

“Sambutan besday Dato kami raikan di dataran Masjid Masy’aril Har4m di Muzdalifah bersama jemaah Skymatt Travel yang lain,” tambahnya.

Dalam pada iti, Dato Awie juga meluahkan rasa kesyukuran diberi peluang untuk menyambut hari ulangtahun di Mekah dan ini menjadi salαh satu memori yang terindah.

“Terima kasih banyak-banyak. Syukur dalam banyak-banyak tempat, kita ditemukan di Makkah al Mukarramah ini.

“Saya sangat-sangat gembira dan terima kasih kepada Datuk Mat yang merealisasikan impian ini untuk membawa bersama sahabat dunia akh1rat saya, Wings. Terima kasih banyak-banyak kerana mempercayai saya,” ucapnya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet turut menitipkan ucapan serta mendoakan kebaikan buat Dato Awie.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan, ohmymedia

[2] Gambar, Kakimuviee, Hype MY & awieofficial

[3] Video, hilmyhusaini

Leave a Reply

Your email address will not be published.