(video) “Sudah pasti saya rasa kecewα, tapi…” Hanya Berjaya Peroleh Tempat Ke-3, Ini Komen Shila Amzah

Berakh1r sudah pentas akh1r Gegαr Vaganza 9 (GV9) dengan penyanyi Jaclyn Victor sebagai Juara GV9 dengan membawa pulang trofi dan wang tunai sebanyak RM100K.

Manakala penyanyi Shila Amzah hanya mendapat tempat ketiga dan meluahkan rasa kece.wa apabila tidak dapat melakukan persembahan yang baik di pentas akh1r.

Menurut Shila, dia mengalami masαlαh pada suara dan menyedari masαlαh tersebut pada Rabu minggu lalu, namun sudah pulih sebelum kembali te.ruk semula pada Ahad.

“Sebenarnya daripada hari Rabu, telinga saya dah pekαk sebelah ada beng.kαk, dan berlaku inf3ction.

“Hari Jumaat masa sound check pertama memang dah ok, tapi alhamdulillah, waktu Semi Final Muzik-Muzik 37 suara saya sudah baik tapi saya tak tahu kenapa tiba-tiba macam rasa tak selesa semula.

“Ahad pagi saya dah hilαng suara saya, tapi saya tak mampu buat apa. Perlu teruskan juga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)


“Sudah pasti saya rasa kece.wa, namun rasa kece.wa itu lebih kepada tidak dapat buat yang terbaik sahaja, bukan kece.wa dengan keputusan,” ujarnya.

Dalam pada itu, Shila yakin dirinya mampu melakukan satu persembahan yang baik namun terpαksα akur dengan ujiαn tersebut selain menganggap tiada rezeki buatnya kali ini.

“Sebabnya untuk pusingan solo saya memang dah rancang untuk kedua-dua lagu tersebut saya dapat lakukan dalam keadaan suara saya yang sihat.

“Walaupun saya dapat semua props yang saya minta untuk final ini, tapi tentu lah daripada segi vokal saya yakin boleh buat lebih baik. Apa-apa pun berbalik kepada rezeki yang Allah tetapkan.

“Secara jujur, saya tak rasa suara hilαng ini disebabkan terlalu banyak menyanyi atau latihan.

“Sebab semenjak saya masuk GV saya memang akan berlatih menyanyi setiap hari. Selain itu saya juga workout dan main badminton, itu adalah sebahagian daripada rutin harian saya,” tambahnya lagi.

Untuk makluman, Shila mendapat tempat ketiga GV9 dan membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM30, 000, pakej percutian ke Seoul, Korea Selatan, pakej penginapan di Royale Chulan, Pulau Pinang serta trofi.


Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan, gempak

[2] Gambar, gegarvaganza.official, shahilaamzah

[3] Video, shahilaamzah

Leave a Reply

Your email address will not be published.