“Mereka memang tαk kenal Mummy ke?..” Ini Respons Pαdu Mas Idayu Selepas Dikatakan Mengkrítík Kαsαr

Baru – baru ini berlangsungnya rancangan hiburan Famili Duo dengan penyanyi Mas Idayu sebagai jvri kepada beberapa peserta.

Namun begitu, ramai yang tidak berpuas hati dengan cara penyampaian krit1kan dan tegvran Mas Idayu atau mesra dipanggil Mummy terhadap Sissy Iman.

Antaranya juga termasuk segelintir rakan selebriti yang mengkrit1k caranya menjadi jvri yang dikatakan kas4r.

Susulan daripada itu, Mummy meminta agar mereka tidak masuk campur dengan kerja penjvriannya memandangkan dia sudah 16 tahun bergelar jvri.

“Siapa yang berkokok tu? Mereka memang tak kenal Mummy (panggilan Mas Idayu) ke selama 38 tahun dalam industri dan 16 tahun kerja sebagai jvri? Kenapa baru sekarang mereka nak berkokok?

“Saya tak peduli dengan kata – kata mereka kerana saya hanya melakukan kerja saya. Saya mohon, jang4n masuk campur urusan kerja penjvrian saya.

“Kalau ada yang kata saya menjatvhkan maruah peserta, terserah mereka. Itu mungkin tanggapan mereka sahaja kerana saya tahun cara saya menegvr adalah kerana sayang dan bukan bersifat peribadi.

Tambah Mummy lagi, dia hanya menjalankan tugas dengan memberikan komen ikhlas selain tidak diberi am4ran oleh pihak produksi untuk tidak memberikan komen ped4s kepada peserta.

“Saya hanya menjadi diri sendiri dan sebelum menandatangani kontrak pun, pihak produksi tidak memberi sebarang syarat cakap jangan terlalu mar4h, jangan terlalu kas4r.

“Dalam mana – mana program stesen TV pun saya tidak pernah diberi am4ran. Ini bermaksud mereka suka dengan karakter saya. Betul tak? Bila kita tidak ditegvr maksudnya karakter itu memang diperlukan,” ujarnya panjang lebar.

Dalam pada itu, Mummy juga berharap Sissy Iman dan Naim Daniel mengambil positif dengan kritikan yang diberikan kerana baginya dia hanya mahu mereka menjadi lebih baik apatah lagi keduanya mempunyai bakat yang besar.

“Kepada Sissy dan Naim, awak kenal Mummy kan? Saya mar4h sebab saya sayang. Saya tahu mereka berdua memang berbakat besar.

“Cuma sil4pnya pada minggu tersebut mereka membuat persembahan di luar kemampuan mereka. Peserta lain patut cembvru kerana saya mar4h Sissy dan Naim bermakna saya peduli tentang mereka,” tambahnya.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan, rotikaya

[2] Gambar utama, kosmomstar

[3] Gambar lain, masidayu1001, ecentral

Leave a Reply

Your email address will not be published.